Tallipaikkojen vuokraus yksityisille harrastehevosille

Harrastehevosten tallipaikat ovat tällä hetkellä kaikki täynnä!

Tarjoamme tallipaikkoja myös yksityisille harrastehevosille. Yksityishevosten talli sijaitsee vajaan 6km päässä siitostammojen tallista Ilmajoen keskustan kupeessa. Tallista löytyy 11 karsinapaikkaa ja lisäksi kaksi kylmäpihattopaikkaa.

Tallista löytyy erikokoisia karsinoita erikokoisille hevosille ja poneille. Tallimme ei ole enää uusi, mutta tilat ovat toimivat ja siistit. Viime vuosina olemme satsanneet lähinnä hevosten hyvinvoinnin parantamiseen (mm. ulkokatoksia tarhoihin sekä heinäautomaatit), mutta seuraavaksi projektilistalla on uusien tilavampien varustetilojen rakentaminen.

Tallista löytyy pesupaikka lämpimällä vedellä ja kylmäysletkuilla. Jalkojen kylmäyksessä suosimme kylmäyssuojia, joita varten tallista löytyy pakastin.

Hevoset ruokitaan esikuivatulla heinällä. Heinä on tarjolla vapaasti tai annostellaan heinäautomaateilla. Meille on asennettu Equine Innovationsin Heinätin-heinäautomaatit karsinoihin sekä tarhoihin ja näiden avulla pystymme tarjoamaan hevosille kahdeksan heinäruokintakertaa vuorokaudessa. Väkirehut on mahdollista ostaa tallin kautta tai halutessaan saa syöttää myös itse hankkimiaan väkirehuja.

Hevoset tarhataan yksin tai sopivan kaverin kanssa osittain hiekkapintaisissa tarhoissa. Tarhat siivotaan säännöllisesti joko tallin puolesta tai omistaja voi suorittaa siivouksen itse. Suurimassa osassa tarhoistamme on myös säänsuojat. Hevoset loimitetaan sääolojen niin vaatiessa tai vaihtoehtoisesti voi valita hevoselleen päivittäisen loimituksen.

Meiltä löytyy hyväpohjainen silttihiekkainen kenttä (koko n. 23m*50m). Kenttää hoidetaan säännöllisesti ja se koitetaan pitää mahdollisuuksien mukaan ratsastuskunnossa ympäri vuoden kelirikkoaikoja lukuunottamatta. Kentän viereisestä suojasta löytyy laajahko estekalusto (puomit, estetolpat, kavaletit sekä muutamia erikoisesteitä), joka on vapaasti käytettävissä harjoituksiin. Kentälle saa pyytää omia valmentajia pitämään valmennuksia ja lisäksi tallillamme käy muutamia "vakiovalmentajia".

Tallilta löytyy myös hyvät maastot, mutta maastoon lähtevältä hevoselta vaaditaan liikennevarmuutta, koska alkumatka tulee kulkea kyläteitä pitkin. Syksyisin ja talvisin on liikutuskäytössä myös sänkipellot, joista osa jätetään kääntämättä talven ajaksi.

Tallivuokralaisten vapaassa käytössä on "pihatupa", josta löytyy WC sekä suihku. Lisäksi pihatuvassa voit nauttia välipalaa tai keittää vaikka kahvit. Varustuksena on jääkaappi, mikro sekä kahvin- ja vedenkeitin. Pesuhuoneesta löytyy myös pesukone, jolla voi pestä mm. kuivatusloimia, satulahuopia, suojia ym. pienempää. Ulkoloimien pesuun kone on liian pieni.



HINNASTO 1.1.2022 lähtien

TALLIPAIKKA PUOLIHOIDOLLA 360€/kk (sis. alv 24%)

Sisältää:

- Karsinapaikan kokopäivätarhauksella (tarhausaika n. 10-12h tai ympäri vuorokauden). Kuivikkeena käytössä vaalea rahkaturve.

- Esikuivattu/kuivahko analysoitu heinä. Autamme tarvittaessa ruokintasuunnitelman teossa! Heinä tarjoillaan joko vapaasti tai 8krt/vrk Heinätin-heinäautomaateilla. Väkirehut 2krt/vrk. Väkirehut voi ostaa tallin puolesta (+30€/kk, sisältää kaura, kivennäinen) tai ne voi hommata itse. Omistaja huolehtii itse rehujen annostelut lisineen valmiiksi ämpäreihin. Heinät omistaja pussittaa valmiiksi pusseihin.

- Vesi tarjolla ympäri vuorokauden, myös talvella.

- Loimitus sään vaatiessa

- Tarhan siivous (sulalla kelillä 1-2krt/vko ja talven jäljiltä koneellisesti).

- Ratsastuskentän vapaa käyttö sekä yksityisteiden käyttöoikeus.


LISÄPALVELUT:

- Karsinansiivous tallin puolesta (sisältää rehujen ja heinien annostelut) +40€/kk

- Päivittäinen loimitus +40€/kk (yksi loimi päälle/pois, lisäloimet +30€/kk)

- Suojien pukeminen ja riisuminen tarhailun ajaksi +40€/kk tai päivittäisen loimituksen ohessa +21€/kk

- Väkirehut tallin puolesta +30€/kk

Muut lisäpalvelut myös mahdollisia! Kysy eri mahdollisuuksista, niin sovitaan juuri Sinulle sopiva palvelupaketti!