Siitostammojen ja varsojen täysihoitopalvelut

Siitostammojen hoitopaikat talvelle 2020-2021 ovat kaikki varattuja! Vieroitetuille varsoille löytyy vielä muutama vapaa paikka. Paikkojen täyttyessä otamme asiakkaita myös jonoon.

Tarjoamme täysihoitopalveluita siitostammoille ja varsoille. Meille voit tuoda tammasi hoitoon ja huolehdimme kaikesta tamman siemennyksestä aina varsan 1,5-syksyyn saakka. Halutessasi saat toki osallistua tammasi ja varsasi hoitoon niin paljon kuin haluat. Käytämme tiedottamiseen Somen kanavia (mm. Facebook, Instagram sekä Whatsupp), ja eri hevosryhmille perustamme omia Whatsupp-ryhmiä tai muita vastaavia kanavia kuulumisten jakamiseen hevosten taustavoimille.

Siitostammojen ensimmäinen talli valmistui vuonna 2013 ja vuonna 2019 tuli laajentamisen aika. Nyt tilalle on rakenteilla 12 varsomiskarsinan talli sekä pihatto. Ns. vanha talli käsittää kuusi karsinaa ja tulee olemaan lähinnä omien hevosten käytössä sekä aikaisissa varsomisissa. Tässä tallissa on 3kpl 12m2 karsinoita, 2kpl 16m2 karsinoita sekä yksi 20m2 karsina. Uudessa tallissa tammat varsovat tilavissa 20m2 karsinoissa.

Tammat varsotetaan valvotusti. Käytämme valvonnassa valvontakameroita, Safemate-varsomisvyötä sekä pH-liuskoja lähestyvän varsomishetken määrittämiseen. Riikalla on nuoresta iästään huolimatta jo vankka kokemus varsottamisesta ja lisäksi taustatukena toimii hyvät eläinlääkäriverkostot ja erityisesti oma eläinlääkärimme Johanna Sokka. Ensimmäiset viikot vaativat varsan erityisseurantaa ja mahdollisiin poikkeamiin on reagoitava nopeasti. Parin viikon ikäiseksi varsat ulkoilevat oman emänsä kanssa ja tämän jälkeen siirtyvät asteittain emän tuttuun tammalaumaan. Ensimmäisen kesän varsat viettävät emiensä kanssa muiden varsallisten tammojen laumassa.

Varsojen vieroituksen jälkeen tammat muuttavat tammapihattoon. Osa tammoista voidaan majoittaa myös karsinatallissa yksintarhauksella mikäli tamma ei esimerkiksi sovi laumaelämään tai vaatii muutoin karsinahoitoa. Siitostammoilla on tiineysaikana käytössään 120m2 makuuhalli ja lisäksi ulkokatoksia. Tarha-aluetta rakennetaan ja kehitetään "paddoc paradise"-ajatuksella, jolloin tavoitteena on houkutella tammoja liikkumaan omaehtoisesti mahdollisimman paljon. Tutkimustieto vahvistaa, että jo tammojen liikkuminen kantoaikana vaikuttaa positiivisesti syntyvien varsojen terveyteen ja luuntiheyteen!

Varsat jäävät vieroituksen jälkeen asumaan karsinatalliin kimppakarsinaperiaatteella sopivan kaverin kanssa. Vieroitetut varsat viettävät pari ensimmäistä kuukautta osan päivästä karsinatallityyppisesti. Tänä aikana ne saavat ekstrakäsittelyä ja lisäksi varmistamme että varsat pääsevät varmasti lepäämään tarpeeksi kuivaan tilaan syksyn sateiden ja rospuuttokelien aikaan. Talvikelien saapuessa ja sitten kun varsat ovat tarpeeksi vahvistuneet vieroituksen jäljiltä ja tottuneet käsittelyyn, siirtyvät varsat pihattokasvatukseen. Karsinatallimme muuttuu tällöin pihatoksi. Karsinoiden väliseinät ovat avattavia, jolloin pystymme muodostamaan sopivan kokoisia makuuhalleja eri laumoille. Jokaisesta karsinasta on oma uloskäyntinsä suoraan tarhaan, jolloin saamme tarpeeksi uloskäyntejä makuuhalleista.

Tamma- ja orivarsat asuvat meillä omissa laumoissaan heti vieroituksen jälkeen. Tarha-alue on osittain hiekkapohjaista ja osittain peltopohjaista. Tarha-alue laajenee myös viereiseen metsänreunaan, johon saamme kallioiseen maastoon vaihtelevapohjaisen tarha-alueen tukemaan varsojen fyysistä kehittymistä. Varsojen tarha-alueen pohjia hoidetaan myös talvella. Tarvittaessa pohjia lanataan ja rikotaan ja lisäksi esimerkiksi talvella jäätikköaikaan koskemattomat laitumet otetaan käyttöön varsoille, jolloin niille saadan pitävä pohja liikkumiseen.


HINNASTO:

SIITOSTAMMAN TÄYSIHOITO 434€/kk (350€/kk+ alv 24%)

Sisältää:

- Tallipaikka runsaalla ulkoilulla, säiden salliessa yötä päivää yksintarhauksella tai pihattopaikka "paddock paradise" tyyppisessä aktiivipihatossa laumassa

- Analysoitu esikuivattu/kuiva heinä (syötössä vapaasti, myös sääntely mahdollista) ja sen perusteella laskettu ruokinta kaikkine tarvittavine lisärehuineen (kivennäiset, vitamiinit sekä loppuajan tiineyden lisät). Perusväkirehuihina meillä käytössä Black Horsen Balance, kaura sekä Black Horsen Breeder. Myös omat väkirehut mahdollisia. Kesällä laidun.

- Vesi tarjolla ympäri vuorokauden, myös talviaikaan.

- Karsinansiivous sekä tarha-alueiden siivous. Karsinoissa käytössä turvepatja. Makuuhallissa turvepatja alla ja runsas lämmin, kuiva olkikuivitus päällä, tyhjäys tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa koneellisesti.

- Madotus syksyllä heisimatoja vastaan ja muutoin lantanäytteiden mukaisesti.

- Influenssa- ja jäykkäkouristusrokotukset sekä Herpes-rokotteet.

- Kavioiden vuolu. Mahdolliset kengitykset laskutetaan erikseen.

- Hampaiden perusraspaus 1krt/vuosi. Lisähoidot/tiheämpi hammashuolto laskutetaan erikseen.

- Tamman siemennys kotimaan tai ulkomaan tuoresiirto-oreilla. Eläinlääkärikulut laskutetaan erikseen.


SIITOSTAMMAN+VARSAN TÄYSIHOITO (varsomiskuukaudesta lähtien) 558€/kk (450€+ alv 24%)

Sisältää siitostamman täysihoitopaketin lisäksi:

- Tamman varsotus tilavissa olkikuivitetuissa kestokuivikekarsinoissa. Käytössä kameravalvonta sekä Safemate-varsomisvyö. Pikkuvarsan vaatimat valvontatoimet ensimmäisten vuorokausien aikana.

- Analysoitu esikuivattu heinä vapaasti sekä sen perusteella laskettu väkirehuruokinta (Black Horse Balance, kaura sekä Black Horse Breeder + tarvittavat lisäkivennäiset sekä -vitamiinit). Määrät laskettu imettävälle tammalle!

- Pääsy hoidetuille viljellyille ja säännöllisesti uusittaville laitumille ja tarvittava lisäruokinta sinne.

- Maitovarsan madotukset eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

- Maitovarsan kavioiden huolto. Erikois- ja sairaskengitykset laskutetaan erikseen.


VIEROITETUN VARSAN TÄYSIHOITO 434€/kk (350€/kk+ alv 24%)

Sisältää:

- Talli-/pihattopaikka runsaalla/vapaalla ulkoilulla ikätoverien seurassa tilavissa hoidetuissa tarhoissa.

- Analysoitu toisen sadon lehtevä esikuivattu odelmaheinä ja sen perusteella laskettu väkirehuruokinta. Vieroitetuilla varsoilla käytössä Black Horsen Balance sekä Breeder. Lisäksi tarvittavat lisävitamiinit sekä -kivennäiset. Väkirehuruokinta 2krt/vuorokaudessa valvotusti.

- Vesi tarjolla ympäri vuorokauden, myös talviaikaan.

- Karsinoissa/makuuhalleissa turvepatja ja päällä runsas kuiva lämmin olkikuivitus päällä. Kestokuivikepohja tyhjätään tarpeen vaatiessa, vähintään 1-2 kertaa "kasvatuskauden" aikana. Tarha-alueiden säännöllinen puhtaanapito.

- Madotus eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

- Influenssa- ja jäykkäkouristusrokotteet sekä Herpes-rokotteet.

- Kavioiden vuolut. Mahdolliset sairaskengitykset sekä erikoistoimenpiteet laskutetaan erikseen.

- Varsojen peruskäsittely (kevääseen mennessä osaavat kulkea talutuksessa ja seisoa kytkettynä käytävällä sekä ovat tottuneet harjaukseen, kavioiden huoltoon ja loimitukseen).

- Edullinen laidunkausi tilan viljelyillä ja hoidetuilla laitumilla.

- Yhteistyössä kanssamme toimii Juha Länsimäki, joka voi opettaa varsat ajolle. Kuljetamme veloituksetta varsanne ennen tai jälkeen laidunkauden ajo-opetukseen.


1-VUOTIAIDEN VARSOJEN LAIDUNPAIKAT 500€/kesä talven hoidossamme olleille varsoille. Hinnat sis. alv 24%.

Sisältää:

- Laidunkausi viljellyillä ja hoidetuilla laitumilla, jotka uusitaan säännöllisesti. Laidunkausi alkaa touko-kesäkuun vaihteessa ja kestää syyskuun alkupuolelle.

- Vesi sekä tarvittavat lisärehut laidunkaudella.

- Laidunpaikat tarjolla vain niille varsoille, jotka asuvat meillä edeltävällä sisäruokintakaudella.LISÄPALVELUITA MM.:

-Varsojen valmistelu ja käyttäminen varsanäyttelyissä.

- Varsojen valmistelu ja esittäminen Ypäjän varsahuutokaupassa.


Soita ja kysy lisää, niin sovitaan juuri Sinulle sopiva palvelupaketti!