Siitostammojen ja varsojen täysihoitopalvelut

Talven 2021-2022 varsapihattopaikat ja siitostammojen täysihoitopaikat täynnä.

Tarjoamme täysihoitopalveluita siitostammoille ja varsoille. Meille voit tuoda tammasi hoitoon ja huolehdimme kaikesta tamman siemennyksestä aina varsan 1,5-syksyyn saakka. Halutessasi saat toki osallistua tammasi ja varsasi hoitoon niin paljon kuin haluat. Käytämme tiedottamiseen Somen kanavia (mm. Facebook, Instagram sekä WhatsApp), ja eri hevosryhmille perustamme omia WhatsApp-ryhmiä tai muita vastaavia kanavia kuulumisten jakamiseen hevosten taustavoimille.

Siitostammojen ensimmäinen talli valmistui vuonna 2013 ja vuonna 2019 tuli laajentamisen aika. Tilalle rakennettiin tällöin 12 varsomiskarsinan talli sekä kylmäpihatto tarha-alueineen. Ns. vanha talli käsittää kuusi karsinaa ja tulee olemaan lähinnä omien hevosten käytössä sekä aikaisissa varsomisissa. Tässä tallissa on 3kpl 12m2 karsinoita, 2kpl 16m2 karsinoita sekä yksi 20m2 karsina. Uudessa tallissa tammat varsovat tilavissa 20m2 karsinoissa. Vuoden. 2020 joulukuussa remontoitiin tilat varsapihatolle, joka on nyt omassa rakennuksessaan. Varsapihatossa on omat makuuhallit ori- ja tammavarsoille.

Tammat varsotetaan valvotusti. Käytämme valvonnassa valvontakameroita, Safemate-varsomisvyötä sekä pH-liuskoja lähestyvän varsomishetken määrittämiseen. Riikalla on nuoresta iästään huolimatta jo vankka kokemus varsottamisesta ja lisäksi taustatukena toimii hyvät eläinlääkäriverkostot ja erityisesti oma eläinlääkärimme Johanna Sokka. Ensimmäiset viikot vaativat varsan erityisseurantaa ja mahdollisiin poikkeamiin on reagoitava nopeasti. Parin viikon ikäiseksi varsat ulkoilevat oman emänsä kanssa ja tämän jälkeen siirtyvät asteittain emän tuttuun tammalaumaan. Ensimmäisen kesän varsat viettävät emiensä kanssa muiden varsallisten tammojen laumassa tilan hoidetuilla laitumilla.

Varsojen vieroituksen jälkeen tammat jatkavat talveaan pihatossa. Osa tammoista voidaan majoittaa myös yksilöpihatoissa mikäli tamma ei esimerkiksi sovi laumaelämään. Lisäksi käytössä on tarvittaessa myös perinteisiä karsinoita. Pääsääntöisesti kaikki tammat kuitenkin sopeutuvat hyvin pihatto-oloihin joko yksistään tai sopivassa laumassa. Pihatto-oloissa tammat saavat liikuntaa ympäri vuorokauden ja voivat toteuttaa luonnonmukaista päivärytmiään oman halunsa mukaan. Tammat loimitetaan tarpeen mukaan pihattoon ja osa asuu pihatoissa koko ajan loimitettuina. Eri kokoisille laumoille on erikokoisia makuuhalleja ja lisäksi isommalla laumalla on käytössään myös ulkokatoksia. Tammoilla on käytössä tilavat ulkoilutarhat, joissa niitä houkutellaan liikkumaan mahdollisimman paljon hyvän yleiskunnon ylläpitämiseksi. Tarhat ovat osittain perustettuja hiekkatarhoja, jolloin sateisimpaankaan aikaan ei tammojen tietenkään tarvitse kurassa ulkoilla. Hiekkaosat siivotaan päivittäin ja peltopohjat kuivaan aikaan. Tammoilla on tarjolla laadukas analysoitu vapaa heinä, jonka syöntiä rajoitetaan tarvittaessa tiheäsilmäisillä verkoilla. Syöntipaikkoja riittää kaikille.

Varsat muuttavat vieroituksen jälkeen varsapihattoon. Tamma- ja orivarsat asuvat meillä omissa laumoissaan heti vieroituksen jälkeen. Tarha-alue on osittain hiekkapohjaista ja osittain peltopohjaista. Varsojen tarha-alueen pohjia hoidetaan myös talvella. Tarvittaessa pohjia lanataan ja rikotaan ja lisäksi varsoilla on kuivaan ja lumiseen aikaan mahdollisuus päästä laidunpohjille liikkumaan. Tarha-alueet siivotaan päivittäin. Makuuhallit kuivitetaan turpeella ja oljella ja halleissa on tilaa niin paljon, että lauman alimmatkin yksilöt pääsevät lepäämään. Varsoille tarjotaan väkirehut 2-3 kertaa vuorokaudessa kytkettyinä, jolloin jokainen saa syödä rauhassa oman väkirehuannoksensa. Varsoille on vapaasti tarjolla lehtevää toisen sadon heinää, joka on hyvän sulavuutensa takia erinomaista korsirehua varsoille.

Muualla syntyneet vieroitetut varsat saapuvat meille karanteenin kautta. Varsoja otetaan vastaan loppuvuodesta kahdessa eri saapumiserässä ja ne viettävät ensimmäiset viikot erillisessä tallirakennuksessa ja omassa tarhassaan yhdessä saman saapumiserän varsojen kanssa. Karanteenin jälkeen varsat siirtyvät laumaan muiden varsojen kanssa. Tällöin varsat ovat tarvittaessa vielä joitain päiviä osittain tallissa, jolloin taataan, että lauman uudet jäsenet pääsevät huilaamaan sisätiloihin, kunnes ovat kunnolla sopeutuneet uuteen laumaan. Käytössämme on Katja Hautalan tekemä meille suunniteltu terveydenhuoltosuunnitelma, jonka mukaisesti hoidamme meillä rokotukset, madotukset sekä muun terveydenhuollon.


HINNASTO:

SIITOSTAMMAN TÄYSIHOITO 434€/kk (350€/kk+ alv 24%)

Sisältää:

- Tallipaikka runsaalla ulkoilulla, säiden salliessa yötä päivää yksintarhauksella tai pihattopaikka laumassa

- Analysoitu esikuivattu/kuiva heinä (syötössä vapaasti, myös sääntely mahdollista) ja sen perusteella laskettu ruokinta kaikkine tarvittavine lisärehuineen (kivennäiset, vitamiinit sekä loppuajan tiineyden lisät). Perusväkirehuihina meillä käytössä Black Horsen Balance, kaura sekä Black Horsen Breeder. Myös omat väkirehut mahdollisia. Kesällä laidun.

- Vesi tarjolla ympäri vuorokauden, myös talviaikaan.

- Karsinansiivous sekä tarha-alueiden siivous. Karsinoissa käytössä turvepatja. Makuuhallissa turvepatja alla ja runsas lämmin, kuiva olkikuivitus päällä, tyhjäys tarpeen mukaan vähintään kerran vuodessa koneellisesti.

- Madotus syksyllä heisimatoja vastaan , varsomisen yhteydessä ivermektiinilla ja muutoin lantanäytteiden mukaisesti.

- Influenssa- ja jäykkäkouristusrokotukset sekä Herpes-rokotteet.

- Kavioiden vuolu. Mahdolliset kengitykset laskutetaan erikseen.

- Hampaiden perusraspaus 1krt/vuosi. Lisähoidot/tiheämpi hammashuolto laskutetaan erikseen.

- Tamman siemennys kotimaan tai ulkomaan tuoresiirto-oreilla. Eläinlääkärikulut laskutetaan erikseen.


SIITOSTAMMAN+VARSAN TÄYSIHOITO (varsomiskuukaudesta lähtien) 558€/kk (450€+ alv 24%)

Sisältää siitostamman täysihoitopaketin lisäksi:

- Tamman varsotus tilavissa olkikuivitetuissa kestokuivikekarsinoissa. Käytössä kameravalvonta sekä Safemate-varsomisvyö. Pikkuvarsan vaatimat valvontatoimet ensimmäisten vuorokausien aikana.

- Analysoitu esikuivattu heinä vapaasti sekä sen perusteella laskettu väkirehuruokinta (Black Horse Balance, kaura sekä Black Horse Breeder + tarvittavat lisäkivennäiset sekä -vitamiinit). Määrät laskettu imettävälle tammalle!

- Pääsy hoidetuille viljellyille ja säännöllisesti uusittaville laitumille ja tarvittava lisäruokinta sinne.

- Maitovarsan madotukset eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

- Maitovarsan kavioiden huolto. Erikois- ja sairaskengitykset laskutetaan erikseen.


VIEROITETUN VARSAN TÄYSIHOITO 434€/kk (350€/kk+ alv 24%)

Sisältää:

- Talli-/pihattopaikka runsaalla/vapaalla ulkoilulla ikätoverien seurassa tilavissa hoidetuissa tarhoissa.

- Analysoitu toisen sadon lehtevä esikuivattu odelmaheinä ja sen perusteella laskettu väkirehuruokinta. Vieroitetuilla varsoilla käytössä Black Horsen Balance sekä Breeder. Lisäksi tarvittavat lisävitamiinit sekä -kivennäiset. Väkirehuruokinta 2krt/vuorokaudessa valvotusti ja kytkettynä.

- Vesi tarjolla ympäri vuorokauden, myös talviaikaan.

- Karsinoissa/makuuhalleissa turvepatja ja päällä runsas kuiva lämmin olkikuivitus päällä. Kestokuivikepohja tyhjätään tarpeen vaatiessa, vähintään 1-2 kertaa "kasvatuskauden" aikana. Tarha-alueiden säännöllinen puhtaanapito.

- Madotus eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti.

- Influenssa- ja jäykkäkouristusrokotteet sekä Herpes-rokotteet.

- Kavioiden vuolut. Mahdolliset sairaskengitykset sekä erikoistoimenpiteet laskutetaan erikseen.

- Varsojen peruskäsittely (kevääseen mennessä osaavat kulkea talutuksessa ja seisoa kytkettynä käytävällä sekä ovat tottuneet harjaukseen, kavioiden huoltoon ja loimitukseen).

- Edullinen laidunkausi tilan viljelyillä ja hoidetuilla laitumilla.

- Yhteistyössä kanssamme toimii Juha Länsimäki, joka voi opettaa varsat ajolle. Kuljetamme veloituksetta varsanne ennen tai jälkeen laidunkauden ajo-opetukseen.


1-VUOTIAIDEN VARSOJEN LAIDUNPAIKAT 248e/kk. Hinta sis. alv 24%. Valitettavasti emme pysty tarjoamaan laidunpaikkoja enää sellaisille varsoille, jotka eivät ole asuneet meillä myös talvea.

Sisältää:

- Laidunkausi viljellyillä ja hoidetuilla laitumilla, jotka uusitaan säännöllisesti. Laidunkausi alkaa touko-kesäkuun vaihteessa ja kestää syyskuun alkupuolelle.

- Vesi sekä tarvittavat lisärehut laidunkaudella.

- Laidunpaikat tarjolla vain niille varsoille, jotka asuvat meillä edeltävällä sisäruokintakaudella.LISÄPALVELUITA MM.:

-Varsojen valmistelu ja käyttäminen varsanäyttelyissä.

- Varsojen valmistelu ja esittäminen Ypäjän varsahuutokaupassa.


Soita ja kysy lisää, niin sovitaan juuri Sinulle sopiva palvelupaketti!