Tilan toiminnasta vastaavat Riikka ja Ari Takaneva. Tilan toiminta koostuu sianlihantuotannosta, kasvinviljelystä sekä hevostaloudesta. Hevostalous on tilan liitännäiselinkeino, ja se sisältää tallipaikkojen vuokraamisen sekä hevoskasvatuksen. Tallista ja hevosista huolehtii pääasiassa Riikka, jolla on kokemusta omista hevosista vuodesta 1996 lähtien. Tällöin talliin tuli pienen tauon jälkeen jälleen hevonen, jonka jälkeen hevosetonta aikaa ei ole sitten enää ollutkaan.

Hevostoiminta tilalla muuttui "vakavammaksi" uuden tallin valmistuttua Riikan kotitilalle vuonna 2002, mistä lähtien myös tilan hevosmäärä on kasvanut hiljalleen. Tavoitteellisempi hevoskasvatus alkoi samana vuonna, kun talli valmistui, kun sh-tamma Hörpykkä varsoi ensimmäisen ja viimeisen varsansa. Ensimmäiset tallivuokralaiset tulivat talliin vuonna 2004.

Hevostoiminta alkoi siis Riikan kotitilalla hänen intohimonaan. Riikka ja Ari tapasivat vuonna 2010 ja kesällä 2012 valmistuikin uusi 6 hevosen talli siitostammoille 6 km:n päähän myös Arin kotitilalle. Tämän myötä myös Ari innostui hevosista. Alusta alkaen suomenhevoskasvatusta on harjoitettu Riikan nimissä. Sattumusten kautta ensimmäinen oikeasti siitoskäyttöön hommattu lämminverisiitostamma Zora Kemp siirtyi Arin omistukseen ja tämän jälkeen hänen nimissään onkin sitten syntynyt kaikki tilan lämminveriset kasvatit.

Hevoskasvatus ei ole tilalla alkanut liian helposti. Ensimmäiset vuodet tai oikeastaan vuosikymmen oli enemmän ja vähemmän epäonnea täynnä. Liian monta kasvattia jouduttiin lopettamaan ennen aikojaan ja lisäksi kasvatteja loukkaantui vakavasti. Käännekohta tapahtui vuonna 2010, kun Larvan Hurmos syntyi. Larvan Hurmos näytti lahjansa jo 3-vuotiaana suorittaen koelähdön 39-vauhtia. Seuraavana vuonna syntyi sitten Larvan Hertta, joka sijoittui mm. Villimiehen tammakilvassa toiseksi. Nämä kasvatit syntyivät Riikan edesmenneen isän Markku Ojalan nimissä. Kasvatustoiminta alkoi Riikan ja isänsä yhteistyönä. Vuonna 2012 Riikan kotitilalla tehtiin sukupolvenvaihdos, ja tällöin myös hevoskasvatustoiminta siirtyi Riikan nimiin. Vuosi 2012 vuosi on ainut vuosi vuodesta 2002 lähtien, jolloin tilalla ei syntynyt yhtäkään kasvattia. Ensimmäinen lämminverinen kasvatti syntyi vuonna 2010, kun Riikan nimiin syntyi tamma Devil's Rock. Zora Kemp oli kuitenkin ensimmäinen varta vasten siitostammaksi ostettu siitostamma. Se varsoi vuonna 2013 ensimmäisen varsansa Swamp's Rosen, joka oli ensimmäinen Arin kasvatti. Vuonna 2015 Zora Kemp varsoi Graceful Swampin ja loppu onkin historiaa. Gracefull Swamp myytiin Ypäjän huutokaupassa vuonna 2016 ja se tuli starttiin jo heti 2-vuotiaana. Jo silloin ja sen jälkeenkin ori on tehnyt kilparadoilla uskomatonta jälkeä ja on ylittänyt kaikkien odotuksemme.

Työ kuitenkin jatkuu edelleen kasvatusrintamalla ja toivomme, etteivät nämä kasvatit jää viimeisiksi menestyjiksemme. Töitä ja panostuksia teemme sen eteen, että saamme kasvattaa Suomen raviradoille menestyviä kilpahevosia myös tulevaisuudessa ja nauttia niiden menestyksestä ja raviurheilusta parhaimmillaan!